Boek en boekjes

Wist je dat ik al jaren notitie boekjes en art journals maak.

  • Wist je dat ik die notitie boekjes en art journals in allerlei maten maak. Van groter dan A4 tot zo klein als een inch
  • Ik zowiezo bijna al mijn Art Journals zelf maak
  • Dat ik die boekjes naai of plak met papier, canvas of andere kaft.
  • Ik al bergen notitie boekjes en art journals heb gemaakt, die ik vaak weg geef op creatieve dagen of zomaar aan vrienden en familie
  • Onderpapier waar ik mijn mixed media werk vol komt te zitten met resten verf, stempels, stukjes tape en meer en deze ook verwerk tot art journals (de achtergrond heb je dan al). En daar ook al anderen blij mee gemaakt. Zelf gebruik ik ze vaak als vakantieboekje.
  • Al dit vast komt door mijn oude boeken verzamelwoede. Ik had er meer dan 1200, maar gelukkig is daar nog geen 10% van over. Maar nog steeds gek op boeken en het zelf maken.

Mijn boek en boekjes:

Mijn eerste grote art journal maakte ik in 2013 voor Book of Days van Effy Wild. En sindsdien heb ik er al meer dan 12 gemaakt op groot formaat. Zo fijn om ze zelf te maken, want dan zit er tenminste het papier in wat je zelf wil. Verder kan je ze dun of dik maken als het jou uitkomt. Ik zeg win win.

Verder verwerk ik allerlei restanten papier tot mini art journals of notitieboekjes. Geen idee hoeveel ik er daarvoor al gemaakt hebt. Sommige boekjes zijn heel simpel. Stapeltje papier dubbel even een draadje eroor en klaar.

Voor een Art journal dag met Lou Niestadt maakte ik ooit 30 kleine boekjes met gekleurd papier. Om aan iedereen die daar was uit te delen. Lou is nu heel veel bezig met de universele wetten en heeft daar o.a. deze cursus voor.

Miniboekjes maken is voor mij een ideale manier om allerlei resten te verwerken en gelijk materiaal wat rondslingert te verwerken.

Verder verwerk ik afvalmateriaal, gelliplate prints en meer tot boekjes voor allerlei doeleinden. Een echte verslaving kan ik wel zeggen.

In mijn creatieve groep deel ik vaak meer van mijn maakproces. Daar vind je niet alleen het maken van boekjes maar ook van alles voor art journaling en mixed media, tekenen en nog veel meer.

Dan sluit ik deze inspiratie post af met een slide show van een variatie van de boekjes die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.

Maak jij ook boeken of boekjes? Ik zie ze graag.

Leave a Comment