Blast from the past: Swaps 2013

Blast from the past:

Swaps from 2013

First sorry for those who don't understand Dutch. In this post you could read why I am doing this blast from the past. My very first blogposts where in Dutch, so this blast post will be in Dutch. You could still look at the pictures.

This is the second blast from the past blog about an artcard swap we have done for about 6 years or longer at the group Creatief Contact. Read more about it in this post with results from 2012 and before that.

The rest of this blog is the original blogpost (only edited the layout to make it readable on this website)

Paarse swap met stukken uit blogpost van dec 21, 2012 – jan 30, 2013

De tafel ligt nu vol met paarse 15 bij 15 cm ondergrondjes voor de swap op creatief contact. Sommige zijn al grotendeels klaar andere nog helemaal niet. Maak er meestal veel te veel. Wil nog steeds iedereen die meedoet graag voorzien van een Carla Creatie. Maar ja als ze weer retour komen heb ik ze lekker zelf. Want deze keer zijn ze allemaal helemaal anders. Tipje van de sluier voor de nieuwsgierige aagjes onder ons:
Mijn voorbereiding: Grote vellen (hier gaan altijd 6 x 15 bij 15 kaartjes uit) eerst ingesmeerd met gesso voor een beetje structuur. Daarna bewerkt met paarse acrylverf en paarse dylusion.

SONY DSC

Hier mijn drie vellen (maak al vanaf de eerste swap 18 kaartjes in totaal). De kleur is een beetje anders op de foto, ze zijn meer paarsig in het echt. Daarna deze vellen snijden in 15 bij 15 stukken. En daarna van alles erop plakken en bijtekenen en schrijven
Paars is wel echt een kleur voor overpeinzingen en dat op deze dag dat de Maya kalender afloopt ;-). Zou de wereld echt vandaag ophouden te bestaan.

Terug naar de swap. Zo’n swap is altijd erg leuk zeker als die envelop weer bij je terug komt. En daar is mijn eerste kaartje over. Kreeg toevallig een folder plaatje van een schilderij met iemand die door de brievenbus kijkt en grijpt. Dat is heel toepasselijk voor een swap.

swap

Zoals jullie zien lijkt de achtergrond kleur hier weer heel anders dan op de foto van de vellen, maar het is toch echt hetzelfde papier

Hieronder in een diapresentatie alle foto’s van de gemaakte kaartjes. Plaatjes, papiertjes en tekstjes gebruikt uit tijdschriften en kranten. Opgeleukt met wat tekstjes, stipjes, streepjes met markers.

En hier de kaartjes die ik mocht ontvangen van andere swappers. De 15 kaartjes van diverse mede swappers en een speciale gevilte van Helma.

swap
SONY DSC

Oranje Swap April 30, 2013

Het was weer tijd voor een nieuwe swap op creatief contact, deze keer de kleur Oranje, grappig in deze tijd van het jaar (bewust Loes??).
In afwachting van de swapjes die ik krijg van onze verdeelster Loes Vork, hier mijn ingezonden bijdrage. Leek me wel toepasselijk op deze Oranje dag.

Oranje is niet mijn favoriete kleur (zit teveel rood in denk ik dat is echt geen kleur voor mij)
Ik was al tijden geleden begonnen met achtergronden met oranje acrylverf en hierop wat stukjes uitgeknipte bloemen geplakt en er nog een laagje irisierendes medium over gedaan (leuk spul van Reeves)

Heb later toch ook nog heel andere kaartjes gemaakt, namelijk een onderlaag van stukjes gescheurt papier. Opgeplakt met gelmedium zodat het hele vel vol zat en een gessolaagje en wat oranje acrylverf erover. Hieronder zie je twee vellen en de tussendoor stapjes.

2013 Oranje (1)

Van deze vellen 15 bij 15 cm kaartjes gemaakt. En wat in gaan zitten tekenen met acrylverf en er een tekst bij gezet. (leuke puzzel zoek het goede stukje van de kaart )

Ook nog een paar mix kaartjes gemaakt met een randje van de geplakte papiertjes, op de oranje ondergrond en afgemaakt met een paar stempels.
Dit zijn alle ingezonden kaartjes, maar 9 deze keer (meestal maak ik er zo’n 16).

SONY DSC

Oranje swap deel 2 May 19, 2013 

Afgelopen week kreeg ik de envelop terug met de Oranje swap en kijk eens wat erin zat.

Bedankt: Henny, Annette, Helma, Beppie, Loes, Esther, Sanny, Jenny en Hanneke

SONY DSC

Roze swap deel 1 July 25, 2013

Het was weer tijd voor de swap, roze dit keer. Lekker aan het knoeien geweest met een gelliplate (soort synthetische gelatine plaat waar je monoprints mee maakt) voor de achtergrond . Geen enkele afdruk is hetzelfde. Er zijn legio mogelijkheden van hele nette dingen tot lekker kliederen en dat laatste heb ik gedaan. Verf erop en kliederen met bubbelfolie of andere structuur dingetjes.
Diverse vellen gemaakt, grote vellen met veel verf als eerste afdruk en lichtere en vaak met meer structuur 2e afdrukken.

Van deze grote vellen de vierkanten van 15 bij 15 cm voor de swap gemaakt als achtergrond vel. Ook wat kliedertjes gemaakt op dun papier Hierbij gestanste mallen en andere zelfgestanste dingen gebruikt

Op mijn achtergrondjes verschillende dingen gedaan: Met washi tape en uit restjes geponste bloemetjes en tekstjes gefrutseld. Met strookjes van het dunne papier en gestanste bloemen uit restjes. Afdrukken gestempeld met versamark inkt en embossingpoeder en heatgun om varkentjes en bloemen te maken.

En dit zijn alle swapjes zoals ze zijn opgestuurd naar Loes voor het verdelen. Ben zo benieuwd wie wat gekregen heeft en wat zal de post mij weer brengen, SPANNEND

swap

Roze Swap:

Blijkbaar heb ik nooit een blogpostje geschreven over het resultaat van deze roze swap, dus daarom toch dit extraatje hier:

De kaartjes die ik heb gekregen van de andere deelnemers.

swap

Groene swap  October 30, 2013

Het is weer tijd voor een nieuwe swap op Creatief Contact. Deze keer de kleur groen en ben ik begonnen met oude groene tabbladen van mijn werk en groene vellen papier uit de enorme voorraad die ik nog heb.

Met een gelliplate achtergronden gemaakt op de vellen papier. daarna geknipt, gescheurd, geplakt, geweven, bestencild en beschreven met deze kaartjes als resultaat.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

En deze kaartjes heb ik van verschillende makers mogen ontvangen, allemaal onwijs bedankt voor deze leuke creaties.

SONY DSC

Leave a Comment